Inlägg från SMPS ordförande

Nu är det har varit utställningar där våra medlemmar fått många välförtjänta och eftertraktade priser. Det är glädjande att se att vårt samlingsområde börjar betraktas som rumsrent.
På årets auktioner har det dykt upp många förfalskningar av svarsbrev med det svarta svarsmärket M1. Jag har även noterat att det finns några falska stämpelavtryck med Hörningsholms kustposition. Vidare har det sålts militära poststämplar både med siffersats och utan siffersats. Det gäller att vara på sin vakt och veta vad det är man köper. Det är kunskap som behövs och detta finner ni ofta i vår tidskrift. Dela med er av era erfarenheter och skriv gärna förslag till artiklar och skicka dem till vår redaktör Staffan Karlsson. Trots dessa negativa ord så finns det också mycket köpvärt material på auktionerna.
Det är skönt att se att kritiken i samlarleden mot vårt förbund verkar ha avmattats. Det är viktigt att nuvarande förbundsstyrelse och arbetsgrupper får arbetsro så att främst förbundet ekonomiska resultat förbättras samt skulden till stiftelsen kan skrivas av.
Jag ser allvarligt på ett annat orosmoln som har dykt upp. Enligt uppgift så kommer Postmuseums verksamhet att kraftigt reduceras. Än så länge verkar det som bibliotekets öppentid kommer att reduceras genom att biblioteket stängs lördagar och söndagar samt genom att museets inriktning kommer att omfatta mer modern tid på bekostnad av den historiska delen.
Till sist kan jag konstatera att det är kul med att samla militärpost, man vet aldrig vilka intressanta objekt som dyket upp på marknaden.
Jan-Ove
SMPS

Annonser

Om posthistoria

Ideel förening för militär posthistoria. Samarbetar med Hembygdsfilatelisterna och SSPD
Det här inlägget postades i Postmuseum, SMPS och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s